Diagnosen har kommit...

Publicerat: 2011-10-05 / 18:11:53 | Kategori: Livet
I morse ringde min neurlogläkare Nina. Hon berättade att de inte hade hittat något fel på mitt spinalprov som jag gjorde för en månad sen. Hon och några överlakare fattade då beslutet att gå igenom mina magnetrönkenbilder väldigt noggrant och efter många vändor hittade dom "felet".

Diagnosen är kronisk myelit. Vilket betyder att det är en kronisk inflammation i nerverna mellan kota 3-6. Det är en mycket ovanlig sjukdom och det finns tyvärr ingen behandling mot det.
Hade jag därmot fått komma till neurologmottagningen redan i mars och inte behövt vänta sssåååå länge, då hade de kunnat behandla med höga doser med kortison men nu är det för sent. Tack för det landstinget och era j***** långa köer!!
Det finns dock en chans att det "går över" men den är liten och det kan ta några år.

Smärtan som jag har på min vänsta sida är en så kallad perifer neuropatisk smärta eller på ren svenska, nervsmärta. Den är direkt kopplad till inflammationen och går att "behandla" med medicin.
Från och med i morgon ska jag äta medicin tills det att.. ja, jag blir frisk. Vilket kan ta tid.. finns en viss chans att jag måste ta tabletter varje dag i resten av mitt liv. Jag ska få göra en ny magnetröntgen i januari för att kolla om det har hänt något. Min läkare tänker inte släppa mig, vilket jag är väldigt glad över.

Allt det här är skrämmande och jag är livrädd. Jag har tur att jag har sssååååå många nära och kära som stöttar mig. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort i morse när mina underbara arbetskamrater tog hand om mig när jag bröt ihop eller min underbara man som finns vid min sida när jag kom hem och förser mig med mycket kärlek. <3

Jag vet att allt kommer att gå bra och att jag ska tänka positivt, jag måste bara "lägga" om lite i mitt liv. Det är mycket som jag måste tänka på för att få allt att fungera som jag vill. Det kommer att ta tid innan jag själv har riktigt fattat vad som händer och lära mig att acceptera det.
Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv.

Kommentarer
Mia | 2011-10-05 / 19:08:58 | http://duvetmia.se

Vad skönt att de hittade felet! Hoppas du blir bra snart och att det inte alls tar långt tid!

Dorothea - Ett nästintill trillingliv | 2011-10-05 / 20:16:13 | http://www.alltforforaldrar.se/theans

Skönt med en riktig diagnos men såklart både trist och jobbigt med allt runtomkring.

Du verkar dock vara en stark människa som ser så positivt på allt ändå. Styrkekramar till dig <3

Anna | 2011-10-05 / 21:09:06 | http://underbarheten.blogg.se/

Tack så jättemycket!! Det både värmer och stärker min själ! <3

Tina | 2011-10-06 / 13:40:34 |

Gumman vad jobbigt det måste kännas för dig men skönt å andra sidan att äntligen få ett svar på dina frågor och din smärta. Även om det inte var det svaret du ville ha :( Jag hoppas innerligt att det går över snabbt <3<3

Många kramar!

Helena | 2011-10-09 / 12:53:41 |

Fan att dem kunde fixa det i våras redan. Det är förjävligt. Du får se fram emot bröllopsresan och ta en dag i taget. kram Helena

Anna | 2011-10-10 / 10:18:37 | http://underbarheten.blogg.se/

Ja Helena, det känns förjävligt men försöker att inte tänka p det. Som sagt.. snart ska jag åka min efterlängtade bröllopsresa och det känns underbart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus