Hemma till jul??

Publicerat: 2012-11-29 / 14:55:05 | Kategori: Livet
Vår förhoppning om att få vara hemma på julafton verkar ganska liten just nu. Uppsala vill att vi kommer dit den 18 december för att ta bort Oscars CVK, kolla hans mage efter operation och sen ska Victor operera sitt ljumskbråck dagen efter. Vi gillar inte tanke av att vi måste vänta så länge men det är så att läkarna i uppsala vill att båda grabbarna ska komma samtidigt. 
Att ta bort CVK kan dom göra i Västerås men Uppsala vill göra det... fattar inte varför men läkarna här ska ta upp diskutionen.
Om det nu blir så att vi måste åka så sent så finns det en risk att vi är i Uppsala på julafton och det vill vi inte. Vi hoppas att vi kan få en tidigare tid.
 
Annars så mår våra prinsar väldigt bra. Victor väger 3,1 kg och Oscar väger 2,7 kg, båda börjar bli stora pojkar nu! 
Victor har fortfarande andningshjälp och CPAP, trycket går ner lite för varje vecka och han kan kanske bli av med den snart. Ju mer han växer, ju större blir lugnorna och då kan han andas bättre. Vi stätter på en grimma varje morgon när han ska vägas och han älskar den. Det går jättebra att andas med grimma under korta stunder men han blir bättre för varje gång. :)
 
Lilla Oscar börjar bli som ett riktigt litet barn. Vaknar och skriker när han är hungrig, vilket han verkligen är! Han blir inte nöjd alla gånger och vill ha mer. Det är både bra och dåligt, bra att han äter för då går han upp i vikt, dåligt för vi vet inte hur hans tarmar mår om han får för mycket mat.
Jag och Oscar testade att åka barnvagn idag. Det gillade han starkt!! Det ska vi göra fler gånger!!
 
I går var jag och Patrik iväg och köpte ny bil. Det blev en olivfärgad (kreta-insprerad kanske ;D) SAAB 9-5 Biopower, årsmodell 2005. Grymt stort bagageutrymme och väldigt skön att köra. Det känndes väldigt konstigt att köra en stooor bil om man jämför med vår lilla Golf. haha
Vi fick ett bra inbytespris på vår bil och mellanskillnaden var inte så stor. Jag tycker att vi gjorde ett bra köp!
 
Nu ska jag gå in och gulla med Victor!
 
Ha en bra dag!!

Grattis prinsarna!!

Publicerat: 2012-11-22 / 23:11:00 | Kategori: Livet
I dag fyller prinsarna 3 månader! Kan inte fatta hur snabbt dessa månader har gått... känns som att det bara var några veckor sen de föddes på Kreta.
Natten var hemsk, jag drömde om de som hände där nere dagen och natten de föddes. Smärtan, chocken och paniken som jag gick i genom. Alla känslorna och minnen kom upp och jag vaknade av att jag grät. Det var extra jobbigt eftersom jag var själv när jag vaknade. Att inte ha Patrik vid min sida efter en så hemsk natt var tungt. Jag hoppas han kommer hem i morgon så jag får känna tryggheten i hans famn. Då kommer jag att sova gott. <3
 
Oscar firade sin 3 månadersdag med sin tredje operation. Allt hade gått bra och han mår efter omständigheterna bra. Hoppas allt fortsätter att gå bra så att han kan åka hem i morgon. Jag saknar min prins!!
 
Min andra prins Victor har varit orolig hela förmiddagen och har inte riktigt fått någon ro hela dagen. Han sov lite på mig när vi (jag) kollade på Nalle Puh på datorn och när jag var och åt middag. Runt 21 tiden blev han helt galen och bara skrek, stackarn. Jag tog upp honom och vi mös en liten stund tills han somnade och har sovit bra sen dess. Hoppas han sover hela natten.
Stackarn saknar brorsan som brukar ligga brevid. :(
 
Jag var på stan i går och köpte pyamaser till prinsarna i present men de kommer inte att passa på flera månader men det gör inget. Man får vika upp armarna och benen lite så blir det fint. hihi
Jag lämnade dom till mamma igår så hon kan tvätta dom, ska hämta dom i helgen tillsammans med all annan tvätt som hon så snällt tar hand om. Tack mamma! Du är bäst!!
 
Dags att försöka få lite sömn. Uppstigning kl 7 för mätning och vägning. :)
 
 
 

Två steg framåt och ett steg bakåt..

Publicerat: 2012-11-20 / 23:21:38 | Kategori: Livet
Nu har vi varit "hemma" i Västerås i en och en halv vecka. Det är oerhört skönt att vara på hemmaplan och något konstigt lugn har infallit i mig. Det är svårt att förklara hur jag mår men det känns bra.
 
 
Fast allt är inte så lugnt och skönt som man hade hoppats på. Förutom att lära sig nya rutiner, tider och personal, så har infektionerna avlöst varandra känns det som.
Victor fick någon resistent tarmbakterie och i söndags fick han vad såg ut att vara början på lugninflamation. Vilken tur att svensk sjukvård och den väldigt gulliga och kompetenta personalen här satte in antibiotika i tid. Vi väntar på svar om bakterien är borta men annars mår han mycket bättre. Han är uppe i 65 ml prenan (modersmjölkersättning) var tredje timme och nappade ett helt mål i kväll. Så duktig!!
Vikten var igår 2735 gram och jag ser fram emot att se vad vågen visar i morgon. (vägs varannan dag) :D
 
Det kanske bör sägas att jag ammar inte. Victor får modersmjölkersättning, för han är så pass stor nu för det. Oscar får donerad bröstmjölk. Valet att inte amma var inte mitt val från början. Läkarna på Kreta sa till mig att jag skulle ta medicin för att stoppa bröstmjölken, att få pumpa mjölk och ge till mina barn var inget alternativ. Mycket på grund av att de trodde inte att prinsarna skulle överleva. Det hade i alla fall inte fungerat att pumpat där nere och när vi kom hem till Sverige så ville jag inte försöka att få igång allt efter 5 veckor och är inte ett dugg besviken över det. Jag och mina prinsar har en speciell anknytning, precis som en mamma och sina barn ska ha. :)
 
Oscar har fått reflux, det är när maginnehållet stöts tillbaks upp genom magmunnen, upp i matstrupen eller till och med munnen. Vad jag har förstått så är det mer vanlig med prematurbarn och det finns medicin mot det. När han äter med nappflaska och han får för mycket mjölk på en gång så stängs den övre magmunnen och pulsen går det. Så länge Oscar får en viss speciell nappflaska som han fått jobba mer och som det inte "rinner" från nappen så går det bra. Han är jätte duktig på nappa på flaska! 
Han väger nu 2510 gram! Det går framåt!! :D
 
I dag åkte Oscar och Patrik tillbaka till Uppsala för att behandla Oscars ögon med laser. Det är samma behandling som Victor gjorde för ett tag sen och väldigt nödvändig. Det var så fruktansvärt jobbigt att säga "hej då" när de skulle åka. Ingen vet hur länge de blir borta men jag hoppas att det bara är 3 dagar. Jag saknar dom redan som fan och det har knappt gått 10 timmar..... hur mycket kommer jag att sakna dom i morgon???? Usch vad jobbigt det är!!
Jag och Patrik har inte sovit utan varandra sen prinsarna föddes för 13 veckor sen!! Jag vet redan nu att jag kommer inte att få en blund i natt utan att ha min älskling vid min sida. Tur att han lämnade kvar sin kudde, då fan jag iaf känna hans doft.
Om inte Victor hade haft andningshjälp så hade jag bett personalen om han hade fått sova hos mig, men vi får snällt sova i varsitt rum...
Hoppas att allt går bra och att de kommer tillbaka snart!!
 
Mamma var här i dag och hälsade på. Vi träffades vid huvudentren och fikade och sen hade jag frågat personalen om hon fick komma in och hälsa på Victor. Hon blev lite chockad över hur stor han har blivit sen hom såg honom sist. Jag fick även veta att han är ca 160 gram från min födelsevikt (ca 2840 gram) och det är lite mer än en vecka kvar tills de skulle vara födda. 
Hihi.. lite kul att veta!
 
Min bröllopsfrisör Cecilia fick sin son dagen efter vi kom hem från Kreta, även hon i vecka 26, och vi har följts åt sen dess. Även fast det är tråkigt att hon och hennes fästman Robert går i genom det här så är det skönt att dom är här. Vi har verkligen klickat och jag är oerhört tacksam för deras vänskap. Att ha någon så nära som förstår vad man går i genom och hur "livet" är på neotalavdelningen betyder mycket.
Att ha ett prematurbarn är inte som att ha ett vanligt barn, de är inte fullt utvecklade, låg födelsevikt, har problem med andningen, får väldigt lätt infektioner och man får bo på sjukhus i många veckor eller till och med månader innan de är redo för att kunna leva ett liv utan läkarvård. När de har nått det datum som de skulle varit födda innebär inte att de är "friska", har man tur så mår de så pass bra att man kan få åka hem på hemvård men det är fortfarande mycket kan hända och vissa behöver mycker mer vård.
Endast 0,3 procent av de levande födda barnen - cirka 300 barn/år - är extremt tidigt födda, dvs i graviditetsvecka 23 till 28 och våra är födda i vecka 26.
Ni kan kanske förstå vilken påfrestning det är. Att inte veta hur morgondagen ser ut, hur barnen mår... när som helst kan en sjuksköterska komma in till mitt rum och hämta mig eller säga att något har hänt. Tror ni att man slappnar av?? Nepp!!
Jag är glad att vi har Cecilia och Robert här och jag tror att det är en livslång vänskap!! Gillar er starkt!!!
 
Nu måste jag krypa ner under täcket och försöka få lite sömn, I morgon är en ny dag och då ska Victor få bada. :)
 

Äntligen hemma i Västerås!!

Publicerat: 2012-11-11 / 23:38:00 | Kategori: Livet
I fredags fick vi äntligen komma hem till Västerås och Västmanlands Sjukhus avd 69!
Det går inte att beskriva hur skönt det är att vara hemma igen. Nu hoppas vi att allt går bra för prinsarna så att vi får komma hem till lägenheten snart. Ingen vet hur lång tid det kommer att ta men vi är iaf hemma innan jul. :)
 
Helgen har varit väldigt trevlig. I lördags mös jag med barnen hela morgonen och på eftermiddagen träffade jag mamma på stan och shoppade kläder till prinsarna. På kvällen var jag på middag och party hos Carro. Det blev en lyckad kväll. Jag hade super kul!!
 
I dag är det Fars dag och Patrik firade sin första. Det är svårt att planera något när man är på sjukhus så det blev inget avancerat... han fick glass. hehe 
 
Nu ska jag sova. I morgon ska vi bada Victor. Oscar får inte bada pga droppet men vi ska se till att han också blir ren och fin.
 
Så här ser vi ut nu! Oscar till vänster och Victor till höger. Så söta prinsar <3
 

Natti natti!!

Bergochdalbana

Publicerat: 2012-11-08 / 14:33:18 | Kategori: Livet
Det är nog det bästa ordet som beskriver veckan. Victors operation i tisdags gick bra men han drog ut reperatorslangen själv samma natt och har sen dess haft cpap ist. Det har i sin tur gjort att han fått jobbigare att andas och får problem att "ta sig tillbaka" själv när han dippar i puls. Vi hoppas att han mår bättre snart.
Vi väntar nämligen på att få åka hem till Västerås Sjukhus inom kort.
 
Oscar mår prima. Han andas helt själv, får mer mat för varje dag och är en pigg prins! Ssssåååå söt utan den fula cpap-mössan. Haha
 
Håll tummarna att allt går bra!

Operation nr 2

Publicerat: 2012-11-06 / 11:00:20 | Kategori: Livet
Idag är det dags för nästa operation. Den här gången är ser Victor som ska operara höger öga. Han har haft förändringar i några veckor nu som har med sidosynen. (Jag vet inte vad det heter...)
Operationen görs med laser och det är en vanlig operation då det är en vanlig ögonsjukdom på prematurbarn.
Jag hoppas att det går bra. Jag ber till högre makter!
 
Annars rullar allt på i samma fart som tidigare. Jag har inte koll på dagarna, det är söndag varje dag... men jag vet iaf att i dag är det 6 veckor sen vi kom hit. I morgon blir prinsarna 11 veckor! Vart har veckorna tagit vägen? Jösses!
Jag börjar bli sssssååååå trött på att bo på sjukhus nu.
JAG VILL ÅKA HEM MED MINA BARN!!
 
Vi var hem till lägenheten i helgen och fixade prinsarnas rum. Vi skruvade ihop själsängar, bäddade, tvättade barnkläder och skruvade ihop skötbordet. Nu är det bara lite inredning och två barn som saknas.
Hoppas vi får komma hem snart!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus