God Jul!

Publicerat: 2012-12-25 / 11:13:00 | Kategori: Livet
En dag sen men vad gör det ;)
 
I går var det julafton och prinsarnas första. Även om dom inte märkte av den så mycket så var det en speciell första jul för oss. Speciell på många sätt, första julen som föräldrar, vi bor på sjukhuset och vi fick vår första dagspremiss med ena barnet, Oscar.
Eftersom han inte har några problem med andningen och är ett friskt barn så fick han följa med hem till sin mormor och morfar. Vi hade inte sagt något och det blev en väldigt rolig överraskning. Mamma grät av lycka och sa att det var den bästa julklappen. Hade båda prinsarna fått komma hade hon nog tuppat av. ;)
Oscar sov mest hela dagen i sin babysitter och verkade njuta ganska bra. Att åka bil var inte heller några problem utan han sov bara. Att klä på sig overallen däremot var inge kul.
Lilla Victor fick yvärr vara kvar på sjukhuset men han var inte ensam. Vår favo sjuksköterska Carina jobbade och de hade en väldigt mysig eftermiddag.
På ett sätt känndes det dumt att lämna kvar Victor men samtidigt så vet vi att de inte vet så mycket om vad som händer och på det sättet inte bryr sig. Så länge de får mat så är de nöjda... typ.
 
Vi alla fick jättefina julklappar. En glassmaskin, filtar, byxor och lite sparpengar till prinsarna och kameran som vi fick låna av pappa tidigare i höstas. Jag fick ett 10-kort på Zumba av Patrik, här ska det dansas :)
 
I dag blir det mest att mysa så mycket som möjligt (som vanlig). Lite senare ska vi åka till min farmor och äta våfflor och blir borta i några timmar. Sen blir det familjemys resten av kvällen! <3
 
 

6 dagar kvar till jul

Publicerat: 2012-12-18 / 10:47:04 | Kategori: Livet
Ett av målen vi hade här var att få komma hem på permiss på julafton. Det ser tyvärr inte ut som att det blir så... vi får sikta in oss på nyår istället. ;)
 
Oscars lilla operation gick bra. Han var dock väldigt svajig med andningen och syressättningen efter och höll på att "bråka" hela kvällen. Det är jobbigt när han tappar i puls och det är ännu jobbigare att säga att man är van. Det är en del av vår vardag. Det är tur att man vet vad man ska göra när det händer och att man har mycket is i magen för att klara av att se när sitt barn blir blek, även fast det är väldigt jobbigt på samma gång.
Nu mår han bra ialla fall och har inga slangar kvar. :)
 
Lilla Victor ska åka till Uppsala på onsdag och operera sitt ljumskbråck. Det höll på att bli inställt för att det fanns ingen plats och sen var det andra barn som behövde opereras före men efter lite om och men så blir det av. Tur säger vi. Att se sitt barn ha ont är f*n inte roligt. Nu kommer han må bättre och förhoppningsvis blir andningen bättre och han kan vara i grimma fler timmar om dagen, nu är det totalt 8 timmar uppdelat på två gånger om dagen. Klarar han av fler timmar och mår bättre så ser en permiss på når ganska bra u. :D
 
Håll alla tummar ni kan för att det går bra!!
 
I går var jag och Patrik på stan, åt lunch och handlade lite till prinsarna. Vi passade även på att hämta upp jullådan på jobbet och hälsade på mina underbara kollegor som jag saknar jätte mycket.
Det är inte så ofta vi får chansen att göra något sånt tillsammans, får pasa på medans man kan. ;)
 
Just nu så myser jag och prinsarna i sängen (eller ja, just nu sover dom och jag blggar) och det är super mysigt! De ligger brevid varandra som två små änglar. Så länge de inte ska ha mat samtidigt så är det inegen konst att ha båda själv. Victor låg och pratade med sitt lejon medans Oscar fick mat för en stund sen. Sååå söt!!
 
Oscar och Victor
 
Nu börjar Victor vakna... dags att återgå till 100% mysa!!!
 
 

Back in Uppsala

Publicerat: 2012-12-13 / 08:59:54 | Kategori: Livet
Jaha.. då var man tillbaka på akis i Uppsala. Oscar ska som sagt operera bort sin CVK, han har fått en tid nu på morgonen. Det ska bli så skönt att får bort den, då kan han bada igen. Det älskade han att göra.. de två gånger vi hann bada honom innan han fick CVK:n.
 
Eftersom Oscar har en tarmbakterie så har vi fått ett eget rum. Skönt att slippa ligga i en stor sal med andra barn och maskiner som piper hela tiden. Dessutom få kan jag har datorn igång och surfa på nätet medans Oscar sover plus att det finns tv med många fler kanaler än hemma i Västerås... Lyx! :)
 
Nu har Oscar kommit och vi måste sätta en ny nål innan han ska upp till operation.
 
Håll tummarna!!
 

Lite stor kanske...

Publicerat: 2012-12-11 / 22:21:27 | Kategori: Prinsarna <3
Testade om overallen jag köpt passade. Den är i storlek 50 och jag fick för mig att den kanske skulle vara för liten till Victor.. han är störst av prinsarna och mitt ögonmått är visst inte det bästa. Eller vad tycker ni??
Jag tror nog att han kan ha den i några månader. :D
 
Han verkade iaf gilla den :D

Tiden rullar på

Publicerat: 2012-12-10 / 22:40:30 | Kategori: Livet
Det är redan måndag och det känns som att det var igår vi hade Oscar inne på vårt rum för första gången. Han har iof bara varit inne hos oss en natt till men iaf. ;)
Det gick ganska bra att ha honom inne hos oss. Han sov hela natten och vi var tvungna att väcka honom för att mata honom. Vi däremot sov inte så mycket.. haha
Nu har han fått sovit inne hos sin bror i några dagar och det gynnar oss alla tror jag.
 
Den här veckan är ganska fullspeckad. I dag vacinerades grabbarna. Det var de vanliga 2-3 månaders vaccinen som togs. Sprutorna gjorde jätteont (tur att de glömmer fort hur ont det gjorde) och stackars prinsarna skrek så mammas hjärta blödde. Men nu är de iaf vaccinerade och det är bra.
I morgon är det ögonundersökning och sen ska jag packa inför min och Oscars resa till akis i Uppsala, vi åker på onsdag och är tillbaka på fredag. Oscar ska operera bort sin CVK och göra efterkontroll på magen. Hoppas allt går bra!!
Det kommer att bli råkigt att åka utan Patrik och Victor men inte mycket att göra. Så länge Oscar blir bra så är jag nöjd. Nästa vecka ska Patrik och Victor åka till Uppsala för att operera Victors ljumskbråck.
 
Dagens roligaste nyhet är att prinsen Victor har legat i grimma sen kl 8.15 i morse! I 14 timmar!! Han är sssåååå duktigt! Vi är så stolta över honom som klarar det. Även om han skulle behöva gå tillbaka i cpap under natten så är vi stolta över hans stora framsteg. Nu håller vi tummarna att det fortsätter gå framåt!
 
Nu ska jag gå och sova!
 
Ha en bra natt!
 

Första natten...

Publicerat: 2012-12-04 / 21:19:00 | Kategori: Livet
I natt ska Oscar få sova inne hos oss. Jag är sjukt nervös även fast han är uppkopplad med övervak så jag hela tiden kan se pulsen. Det finns som tur personal utanför dörren om något händer.
Jag hoppas att lilla Victor kan sova själv, gillar inte att han får ligga själv i rummet men om han inte hade haft cpap-maskinen så hade han fått följa med mig överallt. Men snart så kanske vi slipper den, han ska börja få vara i grimma i ca 3 timmar varje dag. :)
 
Jag och Oscar myser <3
 
I morgon bitti ska Patrik åka och kolla på en bilbarnstol. Vi har en som vi köpt från Emilia och nu har vi hittat en i samma märke. Då passar båda stolarna i samma basenhet. Lite smart ska man vara. ;)
Hoppas den är i bra skick.
På kvällen ska jag och mamma åka och inhandla massa saker som prinsarna behöver t ex badbalja, handdukar, bärsele, sänglakan + en hel del till. Det är mycket man behöver. 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus