Supertaggad!!

Publicerat: 2013-01-31 / 20:03:41 | Kategori: Livet
Nu är det nära...
All mat är inhandlat, kostprogrammet fixat, träningskläderna ligger och väntar på sängen och motivationen på topp.
 
I morgon kör jag i gång med Fitnessfighten!!!
 
Det var länge sen jag var sssååååå taggad över att få träna. Jag vet inte vad som hänt i hjärnan men jag gillar det. ;)
Några undrar säkert hur jag kommer att ha tid att träna när jag har tvillingar som tar mycket tid men det kommer jag att ha.
Hur?? Jo, tvillingarna sover mellan 3- 5 timmar under dagen och då kan jag hitta den timmen som jag ska träna varje dag. Sen har vi alla promenaderna som vi kan ta varje dag på 1-2 timmar beroende på väder. Som ni ser så finns tiden, bara jag tar den :D
 
Det blir 30 tuffa dagar med träning och ny kost men jag fixar det. Jag SKA fixa det och bli både smalare och starkare, vilket jag behöver bli. Tvilligarna börjar bli tunga, Victor väger 5 kg nu och Oscar 4,7 kg. Dom växer så det knackar, mina små prinsar.
I kväll ska jag och Patrik äta tacos och dricka läsk... något jag inte får göra på en månad. Får passa på att äta popcorn också medans man kan. ;)
 
Ha en mysig kväll!!
 
 
 

Vardagsrutiner....

Publicerat: 2013-01-24 / 18:26:15 | Kategori: Livet
Vi har fortfarande lite svårt att få in rutener på dagarna. Prinsarna vaknar olika, vill ha mat olika, sover olika... hur ska man få till det? Victor har iof börjat äta mer fritt (var 5:e timme) och då kan man styra Oscar lite så att han äter när Victor äter.
Annars då.. jag vet inte ens vilka rutiner man SKA ha när man har barn. Någon som vet??
 
Berätta gärna!!
 
I går var jag i Sura och dansade Zumba, som vanligt på onsdagar. Kul som satans och som vanligt jobbigt som f**. Skönt!!
Jag har kört zumba en gång i veckan sedan helgen innan nyår och jag kan se att kroppen har förändrats lite. Magen är lite mindre och mina jeans sitter lite lösare. Det går framåt!!
Nu har jag fått lite blodad tand för träning och ska dra upp tempot men jag tänker inte berätta hur än... jag ska invänta rätt tidpunkt. Det är mest för min egen skull men jag kan säga redan nu att jag kommer att behöva allt stöd jag kan få, det är en tuff viktkamp jag har framför mig.
 
Nu ska jag fixa middag och sen ska prinsarna och jag åka till deras mormor.
 
Ha en rolig kväll!!
 

Grattis Oscar och Victor!

Publicerat: 2013-01-22 / 10:19:10 | Kategori: Livet
I dag blir våra underbara prinsar 5 månader!! Jag kan inte fatta att det har gått så fort, det känns som att det bara var någon månad sen vi kom hem till Sverige! Jösses vad tiden går fort....
 
Lilla prinsen Victor har namnsdag idag och det ska vi väl fira på något sätt. Vad eller hur har jag inte kommit fram till än men något blir det. ;)
I går var vi på sjukhuset för lite prover, mätning och vikt. Victor väger 4,8 kg, 52 cm lång och Oscar väger 4,5 kg, 53 cm lång.
Det börjar bli stora pojkar nu. :D
Vi hade även ett läkarsamtal där det bestämdes att Oscar blir utskriven nästa vecka, efter prinsarna har fått sitt 5 månaders vaccin och synagis (mot RS).
 
Eftersom det är j****t kallt ute så får det bli en inne dag. Annars hade det varit ett perfekt väder att ta en långpromenad i, njuta lite av solen och det friska luften.
Jag ska försöka att få in ett träningspass idag när pojkarna sover. Ska bara få dom att sova samtidigt så blir det super... det är ibland inte det lättaste. Dom sover i alla fall bra på nätterna och det är guld värt. Oscar vaknar en gåg per natt och Victor väcker vi var femte timme, förut var det var fjärde. 
Jag sa till läkaren igår att jag tyckte att Victor skulle få äta lite mer "fritt" och han ska äta var femte timme istället, han blir mer hungrig och vi slipper sondmata så mycket. Han vaknade kvart över tre i natt och var grymt hungrig... fast när han skulle börja äta somnade han igen. haha så söt!
 
Jag vaknade i natt av att Oscars larm gick igång. Jag höll på att få en hjärtattack men det var ett falskt larm. Larmet satt inte fast ordentligt på blöjan och då får den inte kontakt med huden och kan inte registrera andningen på ett korrekt sätt. Nu vet vi hur det låter och det var inget roligt läte kan jag lova.
 
Nepp... man kanske hoppa in i en dusch nu medans allt är lugnt. ;)
 
Ha en underbar dag!
 

Nu har det hänt massor!!

Publicerat: 2013-01-19 / 23:47:00 | Kategori: Livet
Oj vad länge sen det är sen jag bloggade sist... men jag har tyvärr inte haft tid. Det har hänt en massa roliga saker men det absolut bäsat är att min söta prins Victor är sedan förra torsdagen borttagen från cpap-maskinen!! Helt underbart!!
Nu har han syrgasgrimma och vi har en syrgastub som han är uppkopplad till hela tiden. det går jätte bra för honom och vi är sssååååå stolta!!
Prinsen Oscar är helt frisk nu och ska snart bli utsriven från sjukhuset. Han blir utskriven när vi går på hemvård och jag kan nu säga att vi är framme vid hemvårdstiden... fast det är fullt där så vi har vad vi kallar för "dagspermisition på oviss tid". :D
I stället för att en sjuksköterska kommer hem till oss så åker/går vi till sjukhuset två gånger i veckan. Helt ok för oss, vi bryr oss inte så mycket. Det som fyller våra tankar och känslor just nu är att VI ÄR HEMMA!!!!
 
Efter 4,5 månad får jag äntligen ha ALLA mina underbara prinsar hemma hos mig, gosandes och mysandes i sängen hur länge jag vill. Att behöva gå upp mitt i natten för att mata någon av dom (vi tar varandat barn varannan natt) gör inget. De båda är väldigt snälla, än så länge, och sover bra genom nätterna. Oscar kan sov nästan hela natten och bara äta en gång medans vi väcker Victor var fjärde timme och matar. Vi ska fråga på måndag hur länge Victor ska ha fasta mattider, Oscar äter ritt och vi tycker att det är dags för Victor att göra det också.
 
Livet som småbarnsförälder har börjat på allvar nu. Prinsarna har en tendens att "tjafsa" när vi ska äta men med en babysittertill hands så får vi äta tillsammans.;) Det är något som många har sagt att vi kan glömma... "när barnen kommer så kan ni glömma att äta tillsammans, ni kommer inte att få sova så mycket, ni kommer inte att hinna duscha mm..."
Jag är lite trött på att folk hela tiden ska berätta för mig hur det kommer att bli, enbart basserat på deras erfarenheter. Låt mig få ta reda på det själv... det kanske till och med blir helt tvärtom.
Alla barn är olika, så är det bara och just nu vill jag bara njuta av att få ha mina älskade prinsar vid min sida och farmförallt hemma med oss.
 
Prinsarna sover skavfötters i en säng men få komma över i våran på morgonen för morgonmys. Det är helt underbart!
Det finns inga ord som beskriver hur det känns att äntligen vara här nu. Något som vi har drömt om så länge.. att få vara föräldrar. För första gången så känner jag mig vuxen och jag vet nu att jag är en mamma. Mamma till två helt fantastiska tvillingpojkar som charmar alla i sin väg.
Jag älskar mina prinsar!! 
 
Prinsen Victor <3
 
Prinsen Oscar <3
 
På månadg ska vi tillbaka till sjukhuset för vägning och mätning. Sen får vi se hur dom ska göra med Oscar, om dom ska skriva ut honom eller inte. Vi får se hur det blir.
Nu ska jag gå och lägga mig, om 2,5 timme ska jag upp igen och ge Victor mat.
 
Natti natti
 
 
 

God fortsättning mina vänner!

Publicerat: 2013-01-04 / 18:33:00 | Kategori: Livet
Jaha... då var vi inne på 2013. Ett år som jag tror kommer att bli helt galet, fantastiskt och underbart!
 
2012 bjöd på mycket glädje och kaos. Glädjen som kom när vi fick veta att vi skulle få barn var otrolig, glädjetårarna som kom när vi fick veta att det var tvillingar var många och härliga. Vi fattade nog inte att det var två som låg inne i magen förrän de föddes.
 
Vi valde att åka på vår sista utlands semester i augusti.. både överläkare och barnmorskor sa att allt såg bra ut och att vi kunde åka. Det ingen visste var att våra prinsar hade andra planer. Natten till den 22 augusti, dagen innan vi skulle åka hem från Kreta, föddes prinsarna Oscar och Victor. De vägde 730 gram och 660 gram, var ca 32 cm långa. Läkarna trode inte att de skulle överleva men jag kan säga med säkerhet att de gjorde dom. Det har varit en lång och jobbig resa med operationer, infektioner och lång sjukhusvistelse.
Vi träffade Monika där nere som tog oss under sina vingar och hjälpte oss med mer än vad hon tror. Bara att ha henne vid vår sida och veta att hon fanns där för oss 24 timmar om dygnet var helt fantastiskt. Vi är för alltid tacksamma för hennes hjälp och hoppas att vi får träffa henne igen någon dag och att även Oscar och Victor får göra det.
 
I dag, 135 dagar ( 4 ½ månad) senare så lever de fortfarande. De växer så det knakar, Oscar väger 3,9 kg och Victor 4,2 kg och båda är 50 cm långa.
 
Hur vi har orkat med allt som hänt vet jag inte... men jag får väldigt mycket energi från mina prinsar, våra små mirakel som vi älskar över allt i hela världen!! Jag och Patrik har kommit mycket närmare varandra och kärleken är större än någonsin!
Jag hoppas att vi snart får åka hem till vår lägenhet och nju av att alla fyra är samlade, att få känna sig som en familj. Att få lägga ner prinsarna i sina egna sängar och göra allt en förälderska göra och inte ha sjuksköterskor som man lämnar över till.
Snart så....
 
Annars så ska jag börjar röra på mig lite mer. Förra nyåret så lovade jag att jag skulle springa vårruset men när jag blv gravid så försvann den tanken. I år ska jag ta upp det löftet och springa. Jag får se vilken takitk jag kör med för att få upp konditionen (som försvann för några år sen) men jag har i alla fall börjat dansa zumba. Det lär ju hjälpa till att få upp flåset. I morgon ska jag på ett 2 timmars maraton, kommer att bli superkul, var på ett förra helgen också. :)
 
Nyåret spenaderade vi med våra vänner Caroline, Claes, Andreas, Robert, Tina och Per. Full och go blev man men vem blir inte det på nyårsafton. hahaha
Det var en riktigt trevlig och rolig kväll!
 
Nu dröjer det nog ett tag innan både jag och Patrik kan festa tillsammans igen. Eftersom Oscar räknas som frisk så "bor" han inne hos oss på sjuhuset och de vill att vi ska ta med honom nästan överallt, om vi ska hem och fixa något eller liknande. Vi får dock inte ta med honom till affären eller föräldrarköket.. så om jag och Patrik ska äta tillsammans så gör man det när båda sover... annars går det inte.
Vi kan inte göra något själva numera... utan vi ska ta med Oscar eller så får någon åka själv. Det är väl så det är att vara förälder. Hoppas bara att vi kan få ta med oss Oscar hem och sova hemma...
Snart får vi även ta med Victor på dagspermiss. Han blir bättre och bättre för varje dag och kan vara i grimma längre stunder nu. I dag har han varit i grimma sen kl 6 i morse och funkar jättebra.  Det är något vi verkligen längtar till, att få komma hem alla 4 och njuta av att vara hemma!!
 
Nu ska jag återgå till alla mina prinsar, det är matdags.
 
Ha en supertrevlig kväll!! Det ska jag ha!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus