Ingen final för Anna...

Publicerat: 2010-05-28 / 11:57:08 | Kategori: Livet
Vem såg Eurovision igår? Jag missade första halvan men jag såg när Sverige för första gången på 56 år (!) missade finalen. Tråkigt men väntat.

Redan i den svenska finalen förstod jag att det inte skulle gå bra för sverige.. Den internationella juryn röstade på någon annan, jag tror det var på Salem och Andreas som fick deras röster. Det säger väl ganska mycket.

Missförstå mig inte nu.. jag tycker att låten är bra men den passar inte i eurovision. Hade Anna däremot dragit i med fler höga och starka toner.. ja då hade det säkert gått bättre. Kollar man på de kvinnliga bidragen som gick vidare så har alla den klassiska uppgången och starka toner.

Ett vinnande koncept, eller??

Det som också är förvånande är att Danmarks bidrag " In a moment like this", som blev ratad i Melodifestivalen, vann hela sk*ten i Danmark och gick vidare till final eurovision!!
Bara det visar väl att det är dags att byta ut urvalsjuryn och även Christer Björkman.
Sätt i någon som vekligen kan musik och som vet vad som går hem i Europa. 
Varför inte satsa på Bert Karlsson?? Han är j**ligt mycket bättre på att hitta talanger och då får vi en bättre tävling på både hemmaplan och i eurovision.

Sen måste jag citera Harry Sommerdahl, en av låtskrivarna bakom Georgiens bidrag:
”Sverige har en lång tradition av att det har gått bra i schlagern. Men ju mer inflytande folket får, desto sämre går det. Det är synd att schlagern har blivit en poptävling i stället för en schlagertävling” 

Tyvärr så håller jag med. Sorry svenska folket men så är det. Vill vi vinna så ska skicka något som talar till hela Europa. Annars blir det pannkaka.. som nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus